Kinderen

Poppenkast in de bib

poppenkast en voorlezen

Poppenkast & Voorlezen

Wisten jullie dat er in de bib een heel bijzondere vogel woont? Kra Kraai. Hij kondigt samen met Hilde de poppenkast aan, al heeft hij zo zijn eigen willetje…. In die poppenkast wonen Kadee en Willemientje en het lieve monstertje Zazoe. Ze zijn allemaal reuze nieuwsgierig: Wat zit er deze keer in de voorleesvalies?

Kijk en luister je mee? Hilde en haar vriendjes komen één keer per maand langs in de bib, telkens van 16.30 tot 17.00.

CoderDojo

CoderDojo

Leer programmeren!

CoderDojo organiseert gratis workshops, dojo's genoemd. Meisjes en jongens leren er programmeren en spelletjes ontwikkelen.  Dojo's zijn géén lessen, kinderen gaan zelf aan de slag en worden begeleid door vrijwilligers. Beginners starten met het programma Scratch, voor gevorderden zijn er arduino's, Lego Mindstorms en microbits.

Voor meer info: bibliotheek@gavere.be

Lees mee met KJV!

Kinder- en Jeugdjury

KJV

Ben jij tussen 5 en 12 jaar en hou je van boeken? Kom dan bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). Van september tot april lees je acht leuke boeken die speciaal voor jou werden gekozen.

Groep 1 (3de kleuterklas)
Groep 2 (6 tot 8 jaar)
Groep 3 (8 tot 10 jaar)
Groep 4 (10 tot 12 jaar)

In je jurydagboek schrijf je wat je van elk boek vond. Alles gelezen? Bezorg ons je eigen “top acht”. De stemmen van alle jury’s worden samengeteld en per groep wordt het beste boek bekroond met de KJV-trofee. We sluiten het jaar af met een toffe activiteit.

Iets voor jou? Schrijf je in aan de balie van de bib!

Boekstart

Boekstart

Boeken voor de allerkleinsten

Zelfs de allerkleinsten hebben baat bij voorlezen. De bib heeft een aanbod voor kinderen vanaf 6 maanden: badboekjes, stoffen boekjes, knisper- en kartonboekjes. Na elke uitleen worden ze gereinigd, dus je kan ze met een gerust hart lenen.

Gavere is een trotse boekstart-gemeente. Meer info over dit project vind je op https://www.boekstart.be/wat-boekstart

 

Fundels

fundels

Ontdek leesplezier op een andere manier

Digitale prentenboeken voor kleuters en eerste lezers, te lenen via je tablet of smartphone. Download hiervoor de gratis fundels-app (google play en AppStore).

Als lid van de bib kan je jaarlijks 7 Fundels-boekjes, gedurende 4 weken lenen. Volledig gratis! Al wat je hiervoor moet doen is aanmelden in Fundels met je 'Mijn Bibliotheek' profiel.

Meer info https://www.fundels.com/nl-be/aanbod/