Leerkracht

Ontdek hier het speciale aanbod voor leerkrachten.

Klaskaart

Ben je een leerkracht en werk je op een vaste school? Dan kan je een klaskaart aanvragen, daarmee kan je 99 boeken lenen voor een periode van 6 weken. De leentermijn kan 1 keer verlengd worden.

Met een klaskaart kan je jeugdboeken, stripverhalen, vertelplaten en informatieve boeken lenen. Indien je  muziek of films wil lenen voor in de klas, kan je vragen aan een medewerker om de cd of dvd op je kaart te registreren.

Een klaskaart kan je aanvragen aan de balie. Deze kaart is enkel voor professioneel gebruik.

 

 

Onderwijskaart

Ben je een stagiair of aan de slag als interim-leerkracht? Dan kan je een onderwijskaart aanvragen, daarmee kan je 30 boeken lenen voor een periode van 6 weken. De leentermijn kan 1 keer verlengd worden.

Met een onderwijskaart kan je jeugdboeken, stripverhalen, vertelplaten en informatieve boeken lenen. Indien je  muziek of films wil lenen voor in de klas, kan je vragen aan een medewerker om de cd of dvd op je kaart te registreren.

Een onderwijskaart kan je aanvragen aan de balie. Deze kaart is enkel voor professioneel gebruik.

BiBBox

Kan je niet met je klas naar de bibliotheek komen, maar wil je jouw leerlingen wel de kans geven om nieuwe boeken te ontdekken en te lezen, dan kan je een bibbox aanvragen.

Wij maken een boekenpakket klaar volgens jouw wensen (leesniveau, onderwerp, …). De materialen worden uitgeleend op jouw klaskaart, en dezelfde voorwaarden zijn van toepassing.

De bibbox kan worden opgehaald tijdens onze openingsuren of op afspraak. Aanvragen kan eenvoudig via e-mail (bibliotheek@gavere.be).

Rondleidingen

Klasssen kunnen een bezoekje brengen aan de bibliotheek, ook buiten de openingsuren. Er kan een rondleiding gegeven worden door een medewerker of door de leerkracht zelf. Voor kleuters kan er desgewenst afgesloten worden met het kamishibai-verhaal ‘Naar de bieb’ van Brigitte Minne. De leerlingen kunnen ook boeken kiezen, die uitgeleend worden op de klaskaart van de leerkracht.

Een afspraak maken kan eenvoudig via bibliotheek@gavere.be.
 

Digitaal bibliotheekspel

Bibster

Met Bibster leren de kinderen de bibliotheek op een toffe en interactieve manier beter kennen. Een bibmedewerker begeleidt het spel dat 1 tot 1,5 uur duurt. De leerlingen spelen in teams van 2 tot 4 personen en krijgen opdrachten via de computer. Het team dat de opdrachten het best uitvoert wint!

Interesse? Maak een afspraak via bibliotheek@gavere.be

Boeken uit andere bib

Wil je graag dat alle leerlingen in de klas hetzelfde boek lezen? Dat kan. We vragen dan exemplaren van het boek aan in andere bibliotheken. De kostprijs bedraagt € 0,50 per boek.

Verteltheater

Een verteltheater of kamishibai is een klein houten theatertje waarin grote (A3) tekeningen passen. Elk blad geeft een scène weer uit het verhaal. De verteller verschuift de tekeningen en vertelt intussen het verhaal dat op de achterkant van de tekeningen staat. Een speelse en aantrekkelijke manier om aan de slag te gaan met boeken in de klas.

De bib beschikt over een ruim aanbod vertelplaten. Er kunnen ook verteltheatertjes geleend worden.

Voor een overzicht van de beschikbare verhalen, klik hier.

Digitaal krantenarchief

Go Press

Ben jij (of je leerlingen) op zoek naar artikels uit kranten of tijdschriften? Raadpleeg dan ons digitaal krantenarchief! Klik hiervoor bovenaan de zoekbalk op 'Krantenarchief'.

Go Press bevat het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen.

Om artikels te lezen en te downloaden wordt gevraagd om in te loggen met je Mijn Bibliotheek-profiel. Enkel voor bibliotheekleden!

Met de lijnbus naar de bib

De bibliotheek van Gavere is erkend als “culturele bestemming” binnen het project dynamoOPWEG.

Wat houdt dit in?

Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling, tijdens de daluren van 9.00 uur tot 15.30 uur.

Meer info en registreren op www.cultuurkuur.be