Op deze pagina vind je alle praktische info terug over de bib.

Lid worden

Iedereen kan gratis lid worden van de bibliotheek. Inschrijven en lenen gebeurt met de elektronische identiteitskaart (eID). Kinderen jonger dan twaalf gebruiken de KidsID of een bibliotheekpasje. Inschrijven kan aan balie van de bibliotheek tijdens de openingsuren. Kinderen jonger dan 14 jaar moeten vergezeld zijn van een ouder.

Lenen

Je kan per kaart 20 materialen lenen:

    10 boeken, stripverhalen of tijdschriften

    10 cd's of dvd's

    2 gezelschapsspelletjes

De leentermijn is 4 weken. De datum waarop je de materialen moet terug brengen, vind je op het uitleenticket of via MijnBibliothheek. Je kan de leentermijn 1 maal verlengen tot maximum acht weken. Dvd's kunnen niet verlengd worden. Verlenging is ook niet mogelijk voor materialen die door een andere lener zijn gereserveerd.

Terugbrengen

Je kan de materialen inleveren via een van onze zelfuitleenbalies. Lukt het niet of ben je niet zeker, vraag gerust hulp aan een van de medewerkers. Buiten de openingsuren kan je materialen terugbrengen via de inleverbus (behalve gezelschapsspelletjes).

Te laat!

Breng je de geleende materialen te laat terug, dan moet je een boete betalen, die bedraagt € 1 per materiaal per begonnen week te laat. Voor het versturen van maningen worden extra administratiekosten aangerekend. Merk je op dat de leentermijn van je materialen verstreken is, verleng ze alsnog via MijnBibliotheek of telefonisch, dan loopt de boete niet verder op.

Verloren of beschadigd

Ben je een materiaal verloren of is het beschadigd? Dat kan gebeuren. Bij verlies of beschadiging wordt een vergoeding gevraagd. Meldt het aan de balie of stuur ons een email, dan wordt de prijs voor je opgezocht.

Kopies, prints en scans

In de bibliotheek kan je terecht voor kopieën (A4/A3 zwart/wit en kleur), kleurenprints en het scannen van documenten (pdf) en foto's (jpeg).

    internetprint A4 € 0,25

    zwart-wit kopie A4 € 0,15  -  zwart-wit kopie A3 € 0,25

    kleurenkopie A4 € 0,75  -  kleurenkopie A3 € 1,25

    scan gratis

Internet, wifi en printer

In de bibliotheek is er gratis wifi aanwezig. Er staan ook 4 pc's (internet en MS Office) en een printer ter beschikking van het publiek.